”En løgn er aldrig værre end den, som lytter til den, uden at lytte til sin egen sandhed”

Når forsøgt skjult, vil sandheden afsløre sig selv

Virus Michael Hørup
VIRUS - "Jensen # 1"

Udgivelse:       5. november 2015

Genre:             Spænding, konspiration, Fiktionsrealisme

Målgruppe:     Spænding, konspiration

Download:       Uddrag   -    Omslag

Bestil bogen:   Bogpriser / MHM-ORD

Anmeldelse:    Klik her

 

Anmeldelse: "Virus er en rigtig drengerøvroman lige noget for drenge mellem 14 og 80 år! Det er en historie med High Tech en historie der leder tankerne hen på Mission Impossible. Der er fart, action, spænding når OPT- agent Jensen deler håndmadder ud. Slet og ret fremragende underholdning."

I juni 2014 springer Johan Krause ud foran et metrotog på T-Centralen i Stockholm. Han har de samme tegn på sygdom som ti mennesker, der tidligere på året blev ført ud af en barak i Ukraine.

 

Det er endnu engang tid til at indtage rollen som tophemmelig OPT-agent med kodenavnet Jensen. Aspiranten Persson slutter sig til Jensen i Stockholm og i en hæsblæsende jagt gennem blandt andet Sverige, Ukraine og Serbien forfølger de spor, der kan føre til opklaringen, der viser sig at være mere omfattende, end de havde regnet med.

 

Undervejs mobiliseres OPT-agenter fra andre lande, mens alle ressourcer sættes ind mod det, der viser sig at være en potentiel global trussel.

 

Tiden arbejder imod dem. Det samme gør magtfulde firmaer og efterretningstjenester, mens Jensen og OPT forsøger at forhindre en pandemisk virus.

Citater fra bogen

 

”Så strøg Jensen øjnene og lod mandens blik synke ned i det evige mørke, mens han forseglede kanylen og lod den glide tilbage i inderlommen.”

 

”Det var her, i denne udkant af Ukraine, at doktor John havde fundet sit kald og fået oprejsning efter den ydmygende afskedigelse som professor i virologi på universitetet i Salzburg.”

 

”Den blomstrede kjole var som en symfoni af alverdens blomster. Kvinden fortrak ikke en mine. Hun betragtede dem bare. Som skoven gjorde det.”

 

”Alt var brændt til ukendelighed. Så satte Jensen sig på hug ved tilsodede rammer til noget, der mindede om senge.”

 

”Stolen for bordenden var forbeholdt den administrerende direktør Hr. Martin Rochardt, barnebarn af Valdemar Rochardt, grundlæggeren af Rochardt Enterprise.”

 

”Fornemmelsen af at være landet i en middelalderfilm med borge, slotte, riddere og prinsesser bredte sig scenografisk foran dem.”

 

”I dagens anledning havde Martin Rochardt inviteret gæster fra Züba Pharmaceutical og GPD Biotech. Efter gårsdagens succesfulde konference var mødet i dag en realitet.”

 

”I fatter det ikke,” vrissede Jensen og kiggede på manden, vendte sig om og gik hen til Schulz. En finger på halsen konstaterede, at døden endnu ikke var indtruffet.”

 

”Mændene i burene var afkræftede, og ansigterne havde samme udseende som kvinderne med spættede blod-udtrækninger under den gulsotsagtige hud.”

 

”Doktoren nikkede. ”Vi tog serum i går aftes, det samme som jeg brugte i Frunze. Vi har det på lager her. Det giver en kortvarig sejr over virus.”

 

”Ja, Peter. De er ikke så rare, de drenge,” fortsatte Jensen, ”så for dig falder valget mellem Ukraine, Serbien eller kælderen i Søborg.”

Hvorfor har jeg skrevet denne bog?

 

Jeg undrer mig over, at vi har en tendens til at overse indlysende ting, som sker i vores samfund. Jeg undrer mig, med vores enorme adgang til informationer og nyheder, at mindre vigtige emner får høj fokus og andre lider en stille død i søvndyssende mediers tavshed. Er det fordi vi mangler beviser, tør vi ikke, eller har den globale kommercielle lobbyisme fået så meget magt, at stater, organisationer og ikke mindst den enkelte føler sig magtesløs? Eller er det fordi vi har vores egne interesser at pleje.

 

Jeg har skrevet den første bog om Jensen for at fortælle en spændende historie, hvor fiktionen bliver blandet med realiteten, men også for at give inspiration til det, som jeg betegner samtidens konspiratoriske tendenser. Det samme vil være gældende for de næste bøger i ”JENSEN” og OPT.

 

Vi har i dag adgang til informationer i et omfang, vi ville have troet umuligt for blot en generation siden. Vi har internettet, de populære sociale medier og andre platforme, hvor den enkelte kan give udtryk for sine holdninger og meninger om stort set alt og vi ytrer os gerne, hvilket jeg er stor tilhænger af.  Og hvor ender vi, hvis vi ikke råber op. Hvor går grænsen mellem den enkeltes rettighed i forhold til elitens rettigheder? Og hvornår er nok, nok?

 

VIRUS er den første bog i en planlagt serie på 5 bøger. Den næste bog forventes at udkomme i 2019.

Anmeldelser af VIRUS

 

Anmelder:

Empey.dk

Krimi-Cirklen

Danske biblioteker:  Lektørudtalelse