Rouen anno 2016

Det er Rouen anno 2016

 

Hotellet har været brændt ned 3 gange. Nu har det 5 stjerner. Igennem glasset i gulvet i lobbyen kan man se pool og spa nedenunder. Et par mennesker, en kvinde og en mand, svømmer i poolen som legesyge delfiner. Eller måske lader de som om, de har ekkolod. Uden for hotellets port, cirka 10 meter til venstre, sidder en forhutlet mand med et plastickrus. Han ser sulten ud.

  Nogle mennesker i Danmark er på kontanthjælp. Der er også hoteller, spa og plastickrus i Danmark.

  I Rouen blev en pige med navnet Jeanne engang brændt. Hele tre gange. Man ville nok være sikker på, at ilden fik det hele med. De har rejst en statue, som ligner et kæmpe kors, men hun var ikke guds datter, siger guiden. Rygterne og historien fortæller, at pigen kæmpede for friheden. Gad vide om hun fandt den? Tæt på det kæmpe kors står en ring af jern. I ringen hænger der små bure, der bringer mennesker rundt og rundt, når hjulet snurrer. De øverste bure har masser af luft omkring sig. Mon de grinende mennesker i toppen føler sig frie?

  Taxien kommer til tiden i Rouen. I Paris strejker alle taxier, der er sgu konsensus i den branche.

  I billetlugen på banegården er der smil a la France fra en venlig kvinde - det er en dejlig morgen. Tre mænd med maskinpistoler udenfor lugens fængsel tripper afsted. De er klædt i grønt, det minder om soldater, men de går som spejdere. Imellem mændene går en kvinde med en lille pistol. Hun vrikker med røven, det er sexet siges det. To unge tynde mørklødede mænd kigger nervøst. De har strikkede huer i regnbuens farver på. Det er dem, vi i Danmark før kaldte et ord med N - det er et forbudt ord nu.

  Snart bliver lakridspiber også forbudt. Måske forbyder man strikkede huer, hvis de er regnbuefarvede? Eller måske tager politiet huerne fra dem? Altså hvis de er noget værd, ikke bare fordi de er regnbuefarvede.

  Metroen kører efter planen, hold nu kæft hvor det virker. Kvæget bliver transporteret på mekaniske rulletrapper, så en dansk bonde ville være stolt. Det er den franske un paysan nok også. Gare du Nord, Magenta og så den berømte generals lufthavn. Hold nu kæft hvor det virker. Gad vide hvor mange piger med navnet Jeanne, generalen kendte?

  Det virker bare de rulletrapper. Kvæget er nået frem til skranken, hvor de har ansvaret for at trykke indstigningskort. De siger ikke muh, altså kvæget - de grynter bare.

  Ved cigaretskodsdildoen styres begivenhederne af en lille mand i en orange vest, der minder om dem, de friske yuppier bruger som kropsrefleks på morgenløbeturen. Manden i vesten sulter ikke, det er godt at vide. En andrik ville misunde hans smukke gangart. Man må kun smide cigaretskodder i dildoen - ikke papir, det kan brænde. Bare ikke hele lufthavnen brænder ned. Det bør alle håbe på: de grønne mænd, den vrikkende røv og dem med de regnbuefarvede strikhuer, der måske stammer fra Jamaica. Eller Måske er de hjemmehæklede.

  Rullebåndstrappen i generalens lufthavn får kvægets transportbånd i metroen til at blegne. De er 10 minutters gåtur lange, og kvæget her er ikke glade. De ligner figurer af papmaché. Gad vide om man kan male på dem uden de opdager det?

  Faktisk så kvæget i metroen heller ikke glade ud. Måske skulle de besøge bonden, un paysan, og tage lidt ferie. Han har lært sit kvæg, dem med 4 patter, at tage hensyn til hinanden. Måske ville han slå de besøgende med en kæp.

  I sas loungen sidder en mørklødet kvinde. I gamle dage kunne man sige et ord, der starter med N. Det må man ikke mere. Kvinden har ingen hue på, men læberne er mere røde end den i regnbuen. Hendes trusser har næsten samme farve. Det kan man lige ane, når hun bukker sig forover - og ned. En mand taber med overlæg en serviet på gulvet, og stiller sig med ryggen mod kaffeautomaten. Han læner sig ikke op ad den. Der er risiko for pletter på den blanke habit. Han kan godt drikke en kop kaffe mere.

  Kvinden med læber som regnbuerød gør opmærksom på flyet til København. Boarding!

  Nu flyver vi snart!

 

Inspiration: Rejse Rouen, Paris, København, Billund (28. Januar 2016)

 

COPYRIGHT © Michael Hørup Møller, DK-Vejle

Kopiering, videredistribution eller anden gengivelse kan kun finde sted efter klar aftale med forfatter

pariserhjul michael hoerup anno

COPYRIGHT © Michael Hørup Møller, DK-Vejle

Kopiering, videredistribution eller anden gengivelse kan kun finde sted efter klar aftale med forfatter