"Digteren mellem linjerne" af Mads-Peder Winther Søby

Anmeldelse

Forfatteren Mads-Peder Winther Søby hævder: ”Der findes ikke perfekte mennesker, kun perfekte intentioner”. Han formår at synliggøre det i sit eget livs fortælling: ”Digteren mellem linjerne”.

 

Som læser får man af forfatteren et førstehåndsindtryk, der i en menneskelig strøm af ord og eftertænksomhed inspirerer til refleksion, selvindsigt og selverkendelse. Bogens gennemgående træk er kærlighed til sine nærmeste og de følelser, som alle mennesker på et tidspunkt har været i kontakt med.

 

“Skyd ikke digteren, han prøver bare at gøre verden til et bedre sted”, er en af de sætninger, man som læser bliver præsenteret for i bogen, og samtidig gør han opmærksom på at det ikke, i forfatterens optik, bliver psykologien eller de store medicinale landvindinger, som kan fikse alt. Det bliver poesien, der gør det, men man skal han ikke skyde digteren, som blot leverer budskabet. Mads-Peder Winther Søby har bidraget til netop at gøre poesien levende og måske endda helbredende.

 

Jeg elsker ord, og i ”Digteren mellem linjerne” får man serveret en række perler, der giver stof til eftertanke og prikker til ens egne følelser. Nedenfor blot et par eksempler, som blot er et par få udvalgte i en storslået, men dog ydmyg, buffet af vokabularer.

  ”Jeg savnede at få knus. Jeg savnede så meget berøring. Fysisk nærhed og berøring. Hold op, hvor kan man savne at blive rørt ved. Både åndeligt og fysisk manglede jeg føde.”

  ”Bag enhver succes i et lykkeligt samliv står en forstående partner. Husk altid på det.”

  ”Alle er gode til noget, og det burde være centralt i ethvert menneskes fortælling.”

 

Skulle man tage de kritiske briller på, kunne sammensmeltningen af ord i sammenhængskonteksten være en smule mere struktureret for dermed at give læseren en bedre helhed af forfatterens tanker. Men det betød mindre for mig som læser, og jeg tygger stadig på mange dele i bogen.

 

Jeg anbefaler ”Digteren mellem linjerne” til alle, der søger en anderledes inspiration til sig selv, til kærligheden, til refleksionen, til livet. Bogen kan bestilles på www.empey.dk 

--

Michael Hørup Møller – 31. marts 2016.