”I mørket ser man lyset bedst”

”Intet er, som man tror, før man ved det, man troede”

Michael Hørup det oprørte land
Det oprørte Land (softcover)

Udgivelsesår:       2012 - August - 165 sider

Genre:                  Dystopi

Målgruppe:          Dystopi

Download:           Uddrag - Omslag

Bestil bogen:        Bogpriser / MHM-ORD

Anmeldelse:         Klik her

Trygge rammer i livet er ikke en selvfølgelighed. Slet ikke i Det oprørte Land, hvor dramatiske hændelser er omdrejningspunktet for karaktererne, der på den ene eller anden måde har indflydelse på Karls og Lindas liv.

 

En mand vinder i lotteriet, tanker og refleksioner af en psykopats tilblivelse, en 

opportunistisk ungersvends eskapader, et makabert mord på en lærerinde, en bandeleders brutale likvidering og en plejefars voldsomme død er begivenheder, der viser sig at være tæt forbundet. Ikke kun til hinanden, men også til omstændighederne. De, der skulle have udgjort den trygge ramme, svigter og overlader dem begge til en uvis fremtid.

 

I en verden, hvor magt, manipulation og ligegyldighed er de fundamentale forudsætninger for overlevelse, er den personlige styrke og kærlighed afgørende. De værdier bliver sat på prøve.

 

I en tænksom eftertid, som voksne, genopfrisker Linda og Karl de voldsomme oplevelser i deres liv. Brudstykker af sandheden finder frem i lyset. Det gode er blevet adskilt fra det onde, det mørke fra det lyse og det er tid til selverkendelse og til at forlade Det oprørte Land.

 

På trods af brutal modgang, manipulation og de barske vilkår har de stadig Håb!

Hvorfor har jeg skrevet denne bog?

 

Den usynlige sti i livet er uransagelig. Der er en fin balance mellem det lyse og det mørke, mellem det gode og det mindre gode. Livet består af skilleveje, hvor man enten kan gå den ene eller den anden vej. Til venstre eller til højre. Min holdning er, at ved hver skillevej bør man overveje sin sti i livet.

 

Går man ligeud, tager man ikke et valg, men fastholder status quo, og så bevæger man sig ikke. Uanset hvilket valg man tager, vil paradokserne være en del af ens valg, hvor man vil blive udfordret på sine lyse og sine mørke sider og kun en selv kan afdække den usynlige sti.

 

I de ti fortællinger i ”Det oprørte Land” er det de personlige valg, som karaktererne bliver udfordret på. Ved ethvert valg er der et fravalg, ved hver god handling en modpol og ved hver mindre god handling en konsekvens. En ting er sikker. Der kommer altid en faktura for de valg, man som menneske tager i livet og uanset hvordan man når frem til sit mål, vil man blive eksponeret for sin lyse og sin mørke side, for de to går hånd i hånd. Som Yin & Yang.

 

Jeg har skrevet bogen for at give et anderledes perspektiv på det komplekse og til tider paradoksale samfund, hvor de fremtidige konsekvenser af vores valg ofte har en tendens til at blive overset. Nogen, enten af eget valg eller nødtvungent, går ligeud ved deres skilleveje i livet og således forbliver stien usynlig.

Anmeldelser af bogen "Det oprørte Land"

 

Anmeldelse, bogsyn:    her